rss
Adó 1 százalék felajánlással sokat segít!
kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%
 • Magyar Gyermekmentő Alapítvány

 • Share on Tumblr

  A Magyar Gyermekmentő Alapítvány bemutatkozása: Az elmúlt évek során 10000 beteget mentettünk, 8000 laikust képeztünk ingyenesen elsősegélynyújtásra országszerte. Támogatóinknak köszönhetően idén is gyarapodtunk egy új mentőautóval, mely már az 5. a sorban. Októbertől állomáshelyeink száma is bővült, Pécsett is megkezdtük a gyermekek mentését.

  bohócdoktor vizit szja 1%

  Közhasznú Alapítványunk az Országos Mentőszolgálattal (OMSZ) szoros együttműködésben, a korszerű gyermek-mentőellátás hazai elterjesztésén fáradozik. Az Alapítványt gyermekintenzíves szakorvosok és mentőszakápolók hívták életre és működtetik mindennapi munkájuk mellett szabadidejükben, ellenszolgáltatás nélkül. Az Alapítvány új ellátási modelleket dolgoz ki, részt vesz az új szakmai szabályok előkészítésében.

  Az Alapítvány 2005. szeptember elsején az Országos Mentőszolgálattal közösen, egy Magyarországon új ellátási formát, Gyermek - MentőOrvosos Kocsit (Gyermek - MOK) indított Budapesten. A MOK a fejlett egészségügyi rendszerrel rendelkező országokban már elterjedt és jól bevált szervezeti forma. Előnye, hogy a mentőorvos gyorsabban ér az eset helyszínére (személyautó szállítja), így a korábban megkezdett szakszerű első ellátás javítja a betegek túlélését, rövidíti a kórházi tartózkodási időt. A mentőorvosos autón csak két személy teljesít szolgálatot, egy gyermekgyógyászatban és intenzív terápiában jártas szakorvos és egy ápolói feladatokra is képzett gépkocsivezető.

  A MOK nem szállít beteget, feladata a súlyos állapotú betegek stabilizálása (szállítható állapotba hozatala), így adott idő alatt több, mentőorvost igénylő eset látható el egy kijelölt térségben. Összességében elmondható, hogy a MOK autók üzemeltetése korszerű és kifejezetten költségkímélő megoldás. A Gyermek - MOK felszereltségét tekintve egy mozgó gyermekintenzív osztálynak felel meg. A gyermekek sürgősségi ellátásához szükséges eszközök teljes méretválasztékban megtalálhatók ezen az autón. A MOK lehetővé teszi tehát, hogy a szaktudás, a műszerek és eszközök a lehető leggyorsabban érkezzenek meg a beteg gyermek feltalálási helyére, ahova a legközelebb lévő mentőegységet a MOK
  autóval egy időben párhuzamosan riasztják.

  A Gyermek - MOK állomáshelye a budapesti Bethesda Gyermekkórház. Az állomáshely megválasztásával modellezni kívánjuk az intézetekhez rendelt mentésszervezést (intézeten belüli riasztás kidolgozása, a mentőszemélyzet szabadidejének szakirányú kihasználása). A gyermek
  mentőorvosos autót az OMSZ központi irányító csoportja riasztja, a 104-es hívószámra beérkezett hívások alapján. A Gyermek-MOK Budapest és Győr 100 kilométeres körzetében riasztható és a mentésirányítás él is ezzel a lehetőséggel. Megesett, hogy Szentendrén éppen végzett az autónk, amikor onnan egyenesen Nagykőrösre kellett indulni gyermek újraélesztéshez. Az Alapítvány autóit évente körülbelül 1000 esetben riasztja a mentésirányítás. A kocsik 50 ezer kilométert futnak évente azért, hogy percek alatt eljussanak a bajba jutott gyermekekhez. Mivel a Gyermek-MOK egy személygépkocsi, sokkal gyorsabb, mint a hagyományos mentőautók, így sok esetben első beavatkozóként érkezik a helyszínre. A súlyos, életveszélyes sérülések, keringés-, illetőleg légzésleállás esetén minden perc különös jelentőséggel bír. Minél korábban kezdhetjük meg az életmentő beavatkozást, az újraélesztést, a siker esélye annál nagyobb.

  A Magyar Gyermekmentő Alapítvány részére az adó 1%-os felajánláshoz az adószám: 18116533-1-42

  Adó 1 százalék kapcsán további információ: Magyar Gyermekmentő Alapítvány


  Ne hagyja elveszni az "adóegyszázalék" forintokat, támogatása életeket menthet!


  Share on Tumblr

ADÓ EGYSZÁZALÉK témában minden - az oldalon! ADÓ 1% linkek, ajánlók, leírások – friss infók civil szervezetek, nonprofit szervezetek és társadalmi szervezetek témában! Az szja 1% felajánlása nem kerül semmibe sem, de nagyon sokat segít! Sajnos 10 adózóból mindössze 4 él a befizetett adója 1%-ának nonprofit szervezetek felé történő felajánlással. Segítsen Ön is a lapon megjelentetett szervezeteknek az 1% gyűjtésében! Köszönjük! Adóbevalláskor a személyi jövedelemadó 1%-ról rendelkezni fontos és hasznos is. Szja 1% felajánlással, adó egy százalék célbajuttatással is sokat segíthetsz! Az 1%-ról való rendelkezéskor az adószám pontos megadása fontos! Adóbevalláskor az szja 1+1 felajánlása fontos.
Adó 1 százalék felajánlás révén segíts Te is!
 • Hozzászólások

 • Olvasta már?

 • Alapítvány a Pszichiátriai Betegek Emberi Jogaiért

  Alapítvány a Pszichiátriai Betegek Emberi JogaiértAz Alapítvány a Pszichiátriai Betegek Emberi Jogaiért bemutatkozása: Az alapítvány célja: A pszichiátriai betegek emberi jogai érvényesülésének támogatása, így különösen szerteágazó hazai és nemzetközi emberi jogi tudományos kutatások, szükségletfelmérések, monitorozások, emberi jogi és érdekvédelmi tevékenység elősegítése ennek érdekében. Az Alapítvány kiemelt figyelmet fordít nemcsak a pszichiátriai ellátórendszer szolgáltatásainak jelenlegi, hanem az azokat korábban igénybevevő pszichiátriai betegek jogaira és közösségi integrációjára, illetve a betegek családtagjaira is.

 • Humusz Szövetség

  A Humusz Szövetség bemutatkozása: A Humusz Szövetség éppen azért dolgozik, hogy olyan hulladékszegény, környezettudatos megoldásokat, életmódbeli mintákat mutasson, amelyek bárki számára vállalhatók, nem igényelnek őrült beruházást, csak a megfelelő gondolkodást: apró trükkökkel, mindennapi ötletekkel szolgálunk kicsiknek és nagyoknak, sok-sok segédanyaggal az oktatóknak, átfogó, reális javaslatokkal a döntéshozóknak.

 • Csodalámpa Óhaj-Sóhaj Kívánságteljesítő Alapítvány

  A Csodalámpa Óhaj-Sóhaj Kívánságteljesítő Alapítvány bemutatkozása: A CSODALÁMPA közhasznú alapítvány célja életet veszélyeztető betegségben szenvedő 3 és 18 év közötti gyerekek egy-egy saját kívánságának teljesítése.

 • GesztenyeKék Természetbarát Egyesület

  A GesztenyeKék Természetbarát Egyesület bemutatkozása: A GesztenyeKék Természetbarát Egyesület 2010 áprilisában alakult főként egy baráti társaság tagjaiból. A természetszeretet, a rendszeres túrázás adott volt minden tag életében, de megszületett az igény saját túrák szervezésére és egyéb, szervezett kereteken belüli ötletek megvalósítására.

 • Kéz a Kézben Alapítvány

  Kéz a Kézben AlapítványA Kéz a Kézben Alapítvány bemutatkozása: Alapítványunkat 1991-ben alapította a Móra Ferenc Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény nevelőtestülete. A szervezet célja, a támogatottak köre az eltelt több mint két évtized alatt jelentősen megváltozott, bővült. Alapítványunk közhasznú besorolást kapott. A Kispesten élő és tanuló sajátos nevelési igényű gyermekek (tanulásban vagy értelmileg akadályozott, autizmussal élő, mozgáskorlátozott, beszédfogyatékos) életkörülményeinek javítása.

 • Chernel István Madártani és Természetvédelmi Egyesület

  Chernel István Madártani és Természetvédelmi EgyesületA Chernel István Madártani és Természetvédelmi Egyesület bemutatkozása: Egyesületünk Vas megye legnagyobb múltú és legnagyobb taglétszámú természetvédelmi szervezete (1974-ben alakult, tagságunk 1999-ben meghaladta a 120 főt). Az egyesület célja, hogy társadalmi hátteret biztosítson a megyében folyó természetvédelemnek, s ezáltal hozzájáruljon a biológiai sokféleség megőrzéséhez. Egyesületünk már sok év óta Tömördön rendez madárgyűrűző táborokat. Gyurácz József és Bánhidi Péter az 1998-2007 közti gyűrűzési adatokból egy tanulmányt állított össze.

 • Apró Házak Alapítvány

  Apró Házak AlapítványAz Apró Házak Alapítvány bemutatkozása: Alapítványunk közhasznú tevékenységet folytat Budapest XXII. kerület bölcsődéiben. Támogatja a gyermekek környezetének korszerűsítését eszközök, játékok beszerzésével, modern és egészséges felszerelések vásárlásával.Céljaink között szerepel a családokat segítő és támogató programok finanszírozása, a szakembereink képzésének támogatása. Szülői kezdeményezéssel és támogatással 2007. év elején három kerületi bölcsődében, 2008. év elején a negyedik bölcsődében is Somadrin sószobát tudtunk kialakítani!

 • Futrinka utca Kutyavédő és Kutyás Szabadidősport Egyesület

  Futrinka utca Kutyavédő és Kutyás Szabadidősport EgyesületA Futrinka utca Kutyavédő és Kutyás Szabadidősport Egyesület bemutatkozása: Az Egyesület három fajtamentő csoporttal – magyar vizsla, német dog, tacskó – rendelkezik, illetve egy esélytelen, hátrányos helyzetű keverék és fajtatiszta kutyákon segítő ún. alap tevékenységi csoporttal rendelkezik. Évente összesen kb. 450 kutyának adunk új esélyt. A Futrinka Egyesület nem rendelkezik saját telephellyel, kutyáink egy része egy bérelt kennelsoron kerül elhelyezésre, illetve ideiglenes befogadóknál is vannak védenceink.

 • Hit és Erkölcs Kulturális Alapítvány

  A Hit és Erkölcs Kulturális Alapítvány bemutatkozása: A Hit és Erkölcs Kulturális Alapítvány 1990 óta működik, alapítója a Józan Élet Egészség-, Család- és Ifjúságvédő Keresztény Egyesület.

bohócdoktor vizit szja 1%