2021.01.19. - Sára, Márió

Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetsége

Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetsége
Magyar Bélyeggyűjtők Országos SzövetségeA Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetségének bemutatkozása: A Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetsége a bélyeggyűjtők által létrehozott kulturális nonprofit civil szervezet, amely tagjai ismereteinek, műveltségének növelése, a szabadidő hasznos eltöltése érdekében folytatja tevékenységét. Az 1922. június 12-én megalakult Magyar Bélyeggyűjtő Egyesületek Országos Szövetsége 1952. február 24-től a bélyeggyűjtő szervezetek összevonásával, Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetsége néven országos szervezetként működik.
bohócdoktor vizit szja 1%
Célok és feladatok:

- Ápolja és fejleszti a magyar filatélia és kultúra hagyományait, segíti a filatéliai tevékenységet.
- Törekszik a magyar filatéliai értékek megőrzésére, értékállóságára, elismertségének növelésére.
- Népszerűsíti a bélyeggyűjtést, támogatja és elősegíti az ifjúság kulturális és filatéliai nevelését, hozzájárul a honismeret és a hazaszeretet fejlesztéséhez.
- Tevékenyen részt vesz, illetve közreműködik a filatélia minden ágának - így a bélyeggyűjtés, az ifjúsági nevelés, a filatéliai kutatás, a szakirodalom, a postatörténet, a bélyegvizsgálat, a kiállítások szervezése, valamint a bélyegkiadás és forgalmazás – művelésében.
- Képviseli és védi a magyar filatéliai társadalom érdekeit.
- Fellép a hamisítással, a hamisítványok terjesztésével, a filatéliai csalással szemben, segíti a bélyegszakértői tevékenységet.
- Bélyegkör vezetői tanfolyamokat szervez, kidolgozza a képzési tematikát.
- Támogatja a filatéliai tudományos és kutatómunkát, irodalmi tevékenységet, valamint a hazai és nemzetközi információáramlást.
- Segíti tagegyesületeit, bélyeggyűjtő köreit, szakosztályait, valamint rendezvényeiket.
- Helyi, országos és nemzetközi kiállításokat rendez, segíti az azokon való részvételt.
- Filatéliai szolgáltatásokat nyújt - elsősorban tagjainak - azzal, hogy:
- helyi, regionális és országos cserenapokat rendez;
- cserefüzet-forgalmazással elősegíti a bélyegcserét;
- népszerűsítő, illetve szakmai filatéliai kiadványokat, szaklapokat jelentet meg;
- gondoskodik a MABÉOSZ honlapjának működtetéséről;
- filatélia szakkönyvtárat tart fenn, gondoskodik annak működéséről és fejlesztéséről;
- hagyatéki tanácsadást nyújt.
- Kapcsolatot tart és együttműködik a filatéliai és más gyűjtési területeken érdekelt szervezetekkel és személyekkel, különösen a Magyar Posta Zrt.-vel, annak alapítványaival, a Magyar Filatéliai Tudományos Társasággal, szakmúzeumokkal, könyvtárakkal, bélyegkereskedőkkel és árverezőházakkal, a Magyar Éremgyűjtők Egyesületével.
- Képviseli a magyar filatelistákat a nemzetközi filatéliai szervezetekben.
- Keresi és ápolja a nemzetközi filatéliai kapcsolatokat, támogatja a külföldi, különösen a határon túli magyar filatéliai szervezeteket, gyűjtőket. Támogatja a népek, kultúrák, művészetek határokon átívelő népszerűsítését, előmozdítja a filatéliai turizmust.
- Kezdeményezi a filatelista érdekeket, célokat támogató alapítványok létrehozását, segíti a kuratóriumok munkáját.

A Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetsége részére az adó 1% felajánláshoz az adószám: 19458456-2-42

Adó 1% felajánlása-felhasználása kapcsán további információ: Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetsége


Ne hagyja elveszni az "adóegyszázalék" forintokat, támogatása életeket menthet!

ADÓ EGYSZÁZALÉK témában minden - az oldalon! ADÓ 1% linkek, ajánlók, leírások – friss infók civil szervezetek, nonprofit szervezetek és társadalmi szervezetek témában! Az szja 1% felajánlása nem kerül semmibe sem, de nagyon sokat segít! Sajnos 10 adózóból mindössze 4 él a befizetett adója 1%-ának nonprofit szervezetek felé történő felajánlással. Segítsen Ön is a lapon megjelentetett szervezeteknek az 1% gyűjtésében! Köszönjük! Adóbevalláskor a személyi jövedelemadó 1%-ról rendelkezni fontos és hasznos is. Szja 1% felajánlással, adó egy százalék célbajuttatással is sokat segíthetsz! Az 1%-ról való rendelkezéskor az adószám pontos megadása fontos! Adóbevalláskor az szja 1+1 felajánlása fontos.
Adó 1 százalék felajánlás révén segíts Te is!