2022.09.28. - Vencel

Magosfa Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Alapítvány

A Magosfa Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Alapítvány bemutatkozása: Alapítványunk küldetése: a Börzsöny és a Dunakanyar térségében az ökoturizmus fejlesztésén keresztül hozzájáruljon a helyi értékek megőrzéséhez, a települések és a helyi társadalom megújulásához, valamint a környezeti nevelés eszközeivel bemutassa egy fenntarthatóbb életmód lehetőségeit a helyi lakosoknak és az ide látogatóknak.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Küldetésünk elérése érdekében a következő három alapprogramot indítottunk: környezeti nevelés, ökoturizmus és fenntartható területfejlesztés. A három alapprogram indítását a társadalmi igényeken túl munkatársaink és döntéshozóink szakértelme indokolja ezeken a területeken: tudásunkkal és tapasztalatunkkal itt tudjuk a leghatékonyabb lépeseket tenni. A környezeti nevelést a tudatformálás szempontjából is elsődlegesnek tartjuk: a természet értékeinek, az egészséges környezet megőrzése lehetetlen a lakosság környezettudatos szemlélete nélkül. Az ökoturizmusra nagy az igény a Dunakanyarban és az Alsó-Ipoly mentén, a természeti és az épített környezet pedig különösen alkalmas rá e területen. Fenntartható területfejlesztési alapprogramunkat a helyi igények indokolják: az Alsó-Ipoly mentén kimondták, hogy céljuk az egészséges kistérség kialakítása, fenntartása. Ezen belül elsődlegesnek tartjuk a különböző szennyezések (illegális hulladéklerakók, Ipolyban lévő hulladékok, nem megfelelő szennyvízkezelés) felszámolását.

Főbb eredményeink és jelenleg is végzett tevékenységeink a három alapprogramon belül:

Környezeti nevelés:

- Környezeti nevelési programok tartása (természetismereti szakkör, terepi programok, erdei iskolai programok, családi napok, jeles napok, vetélkedők).
- A fenti programokhoz modulok és programok kidolgozása (oktatási vázlat és eszköztár).
- Internetes oktatóanyagok kidolgozása nemzetközi projekt keretében.
- „Továbbképzés terepi természetismereti programok vezetéséhez” c. pedagógus továbbképzés akkreditálása, a szervezése és egyes elemeinek megtartása.
- „A fenntartható fogyasztás a környezeti nevelésben. Továbbképzés a ’Fogyasztó kúra’ c. modulgyűjtemény használatához” c. képzés akkreditálása
- A képzéshez kapcsolódó (nem akkreditált) továbbképzések szervezése különböző témakörökben.
- Környezeti nevelési segédanyagok kiadása, illetve a kiadásban való részvétel (memória kártya, terepen használható egylapos laminált határozók, falitáblák, akkreditált képzés jegyzete, Fogyasztó kúra c. modulgyűjtemény a fenntartható fogyasztásról).
- Tanulmányutak szervezése.
- Aktív részvétel a Vackor Terepi Természetismereti Oktatóközpontok Közösségének munkájában.
- Havi rendszerességű környezeti nevelési klub szervezése Vácott.
- „Civil szervezetek környezeti nevelési kiadványainak katalógusa” nyomtatásban és interneten
- Minősített erdei iskola program.
- Idősek és gyerekek együttes környezeti nevelése nemzetközi projekt keretében.

Ökoturizmus:

- A Duna-Ipoly Zöldút Program koordinálása, és az országos programban való részvétel.
- Helyi termékek felmérése és népszerűsítése a szobi és a váci kistérség 17 településén (információs táblák felállítása, szórólap kiadása, honlapon folyamatos adatbázis frissítés, helyi termékes piacok szervezése).
- Országos ökoturisztikai honlap szerkesztése.
- Ökoturizmus – természet, kultúra, harmónia c. könyv megjelentetése és terjesztése állami szervek, önkormányzatok, vállalkozások és civil szervezetek számára.
- Kerékpáros és vízi túraleírások készítése az egész ország területéről a Sulinet honlapra.
- Háttér anyagok megírása kerékpáros és vízi turizmus témájában.
- Az Ipolymente-Börzsöny Natúrpark Egyesület munkájának koordinálása.
- Turista útvonalak kijelölése és kitáblázása a Börzsönyben.

Fenntartható területfejlesztés:

- Szennyező-forrás felmérés és felszámolás az Alsó-Ipoly mentén.
- Országos útmutató készítése közösségi folyótisztítási akciók megszervezéséhez.
- Elektronikai hulladékgyűjtés szervezése a szobi kistérség 11 településén.
- Kistelepülési szennyvízkezelési lehetőségek vizsgálata az Alsó-Ipoly mentén.
- Fontosabb szakmai és társadalmi kapcsolataink kapcsán ki kell emelnünk, hogy tagszervezete vagyunk a Magyar Természetvédők Szövetségének, a Börzsöny-Ipolymente Natúrpark Egyesületnek és a Vackor Természetismereti Oktatóközpontok Közösségének. Tagságunk biztosítja a kapcsolatot a környezetvédelmi civil szervezetek, valamint a térség önkormányzatai, vállalkozásai és civil szervezetei felé. A pedagógus továbbképzések és egyéb programjaink során együttműködünk a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósággal.

A Magosfa Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Alapítvány részére az adó 1%-os felajánláshoz az adószám: 18698714-1-13

Adó 1 százalék kapcsán további információ: Magosfa Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Alapítvány


Ne hagyja elveszni az "adóegyszázalék" forintokat, támogatása életeket menthet!
bohócdoktor vizit szja 1%
ADÓ EGYSZÁZALÉK témában minden - az oldalon! ADÓ 1% linkek, ajánlók, leírások – friss infók civil szervezetek, nonprofit szervezetek és társadalmi szervezetek témában! Az szja 1% felajánlása nem kerül semmibe sem, de nagyon sokat segít! Sajnos 10 adózóból mindössze 4 él a befizetett adója 1%-ának nonprofit szervezetek felé történő felajánlással. Segítsen Ön is a lapon megjelentetett szervezeteknek az 1% gyűjtésében! Köszönjük! Adóbevalláskor a személyi jövedelemadó 1%-ról rendelkezni fontos és hasznos is. Szja 1% felajánlással, adó egy százalék célbajuttatással is sokat segíthetsz! Az 1%-ról való rendelkezéskor az adószám pontos megadása fontos! Adóbevalláskor az szja 1+1 felajánlása fontos.
Adó 1 százalék felajánlás révén segíts Te is!